8.5.23

26/4/2023 : D-space : "Ήλιος – ηλιακές κηλίδες & προεξοχές" το 9ο ΔΣ Αλεξ/πολης στο Γυμνάσιο Σαπών

 


"Ήλιος – ηλιακές κηλίδες & προεξοχές"

https://d-space.gr/

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Απριλίου 2023, Σάπες

Διοργάνωση  : Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών &

 9ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Δημήτριος Πρασόπουλος, Φυσικός, 

για λογαριασμό του προγράμματος D-space

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2023 από τις 08.30  - 14.00  το 9ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών –Ροδόπης στα πλαίσια του προγράμματος :   “D-space” του Ινστιτούτου Αστροφυσικής, Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.),  Αστεροσκοπείο Σκίνακα, Ηράκλειο Κρήτης (Ο ισότοπος του προγράμματος : https://d-space.gr/) και στα πλαίσια της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των αναφερόμενων σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα 23 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί του 9ου ΔΣ Αλεξανδρούπολης μετακινήθηκαν (με ευγενική χορηγία για το κόστος μετάβασης) στο Γυμνάσιο Σαπών όπου παρακολούθησαν : 

Παρουσίαση με θέμα : «Ήλιος – ηλιακές κηλίδες & προεξοχές» σε 2 διδακτικές ώρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σαπών. Ομιλήτριες η καθηγήτρια φυσικής Δεληγιάννη Μαρία και μαθήτρια της Γ τάξης του Γυμνασίου 

Κατόπιν έγινε ενημέρωση στους μαθητές για τον σεισμογράφο του σχολείου 

(που έχει εγκατασταθεί από τον Ιανουάριο 2020 μέσω του προγράμματος SNAC/SEISMOLAB) και τις δυνατότητες του. https://seismolab.gein.noa.gr/

Η μαθήτρια που έκανε την παρουσίαση των ηλιακών κηλίδων χαρακτηρίστηκε ως υπόδειγμα μαθήτριας. Οι εμπειρίες των μαθητών του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξ/πολης φάνηκαν στα πρόσωπα και στα μάτια τους ακόμη και όταν επέστρεψαν στην σχολική μονάδα τους.

Το 9ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης εκφράζει τις ευχαριστίες τους στον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Για την πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων συνεργάστηκαν εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Σαπών, ιδιαίτερα οι κα Δεληγιάννη Μαρία, φυσικός, κος Δαστερίδης Κωνσταντίνος, γυμναστής εκ μέρους του 9ου ΔΣ Αλεξανδρούπολης καθώς και ο συνεργάτης του Γυμνασίου Σαπών για το πρόγραμμα «D-space» κος Πρασόπουλος Δημήτριος που διέθεσε την παρουσίαση «Ήλιος – ηλιακές κηλίδες και προεξοχές»